Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szeptemberben lassult az infláció Kínában

2017-10-16 10:11:51

Szeptemberben csökkent a fogyasztói árak éves növekedési üteme Kínában a nemzeti statisztikai hivatal hétfőn közzétett kimutatása szerint.

    Szeptemberben 1,6 százalékkal, a piaci várakozásokkal megegyező mértékben nőttek a fogyasztói árak éves összevetésben az augusztusi 1,8 százalékos éves növekedés után.
    Az inflációt az élelmiszerárak csökkenése lassította szeptemberben, miközben a nem élelmiszeripari cikkek ára tovább emelkedett.
    Az előző havihoz képest 0,5 százalékkal, január óta a legnagyobb mértékben nőttek a fogyasztói árak szeptemberben az augusztusi 0,4 százalékos havi növekedés után. A piac az augusztusival megegyező, 0,4 százalékos havi árnövekedést várt szeptemberre is.
    A termelői árak 6,9 százalékkal nőttek szeptemberben az egy évvel korábbiakhoz képest Kínában, március óta ez a legmagasabb éves növekedés Kínában az idén. A termelői árak már a 13. egymást követő hónapja emelkednek.
    Augusztusban 6,3 százalék volt a termelői árak éves növekedése. Szeptemberre a piac az augusztusival megegyező, 6,3 százalékos éves növekedést várt.
    Az előző havihoz képest a termelői árak 1,0 százalékkal emelkedtek szeptemberben az augusztusi 0,9 százalékos havi emelkedés után.