Auguszta napja van. | 2024.03.29

Három milliárd forintos foglalkoztatási projekt indult Miskolcon

2017-10-11 21:38:51

Hárommilliárd forint költségkerettel indult Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja projektje, melyet az önkormányzat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatallal és a Miskolc Holding Zrt-vel közös konzorciumban valósít meg. A Paktummal a helyi foglalkoztatás szignifikáns növekedését, és a város gazdaságának fejlődését kívánják elősegíteni.

A projekt célja, hogy Miskolcon és a vonzáskörzetében együttműködés, partnerség alakuljon ki a munkaerőpiac szereplői között. A program során egy közösen kidolgozott stratégia mentén, a valós munkaerő-piaci keresleten és kínálaton alapuló képzési, oktatási és humán fejlesztési, illetve foglalkoztatási programok valósulnak meg.

A megvalósításban szerepet vállaló Miskolc Holding Zrt. két irodát hozott létre, melyek közvetítik a projekt szolgáltatásait a munkáltatók és a munkavállalók között.

Pfliegler Péter alpolgármester felhívta a figyelmet a miskolci és környékbeli gazdaság növekedésére, a foglalkoztatás jelentőségére (Fotó: Török Nóra)

A Hunyadi utca 19. szám alatt működő munkaerő-piaci tanácsadó irodában, a leendő munkavállalókat a képzésekre és a munkavállalásra, tanácsadók, mentorok készítik fel.

Lórántné Orosz Edit, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője szerint, meg kell találni azokat az embereket, akik dolgozni akarnak (Fotó: Török Nóra)

A program társadalmi-gazdasági jelentősége, hogy a vállalatok új, megfelelően képzett munkaerőhöz jutnak, a célcsoportokban csökkenhet a munkanélküliség, nőhet a foglalkoztatottság, ami gazdasági növekedéshez vezethet, biztosabb társadalmi háttérrel.

Szélyes Domokos gazdaságfejlesztésért felelős polgármesteri biztos szerint, a cégek jól működnek Miskolcon (Fotó: Török Nóra)

A fejlesztések eredményeként valós munkaerő-piaci igényeken alapuló képzési és támogatási rendszer jön létre, fenntartható módon javítva a város foglalkoztatási mutatóit.

A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 2 943 000 000 Ft.

(tn)