Andrea napja van. | 2024.04.18

Nyitrai Zsolt: a kormány segít az iskolai évkezdés terheinek csökkentésében

2017-10-03 20:15:00

Az iskolai évkezdés jelentős anyagi terhet jelent a családoknak, a kormány segít abban, hogy ez csökkenjen - mondta Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kedden a Pest megyei Pilisen, ahol átadták a Gubányi Károly Általános Iskola felújított mosdóját.

    Az iskolamosdók felújításának programját - amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma koordinálásával valósul meg - több cég is támogatja, köztük az Unilever Magyarország Kft. Idén öt iskolában sikerült felújítani a mosdókat.
    A miniszterelnöki megbízott a családokat segítő intézkedések között említette, hogy már az elsőtől a kilencedik évfolyamig térítésmentes vagy kedvezményes az étkezés, ebben a támogatásban több mint hatszázezer gyermek részesül.
    Nyitrai Zsolt kitért arra is, hogy a mindennapos testnevelés bevezetése a gyermekek egészségét szolgálja, ehhez a kormány megteremti a feltételeket, így tornatermek, tantermek és uszodák épülnek.
    Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt: nemcsak az összefogás példamutató, amellyel a felújítás, illetve anyagi fedezetének biztosítása megvalósult, hanem az iskola közössége is, mivel "kampányolniuk" kellett, hogy a pályázaton sikeresek lehessenek.