József napja van. | 2024.03.19

A kormány 15-15 millió forinttal támogatja az állatmenhelyek és az ebrendészeti telepek korszerűsítését

2017-10-03 17:13:51

A kormány 15-15 millió forinttal támogatja az állatmenhelyek, illetve az ebrendészeti telepek korszerűsítését - közölte a Földművelésügyi Minisztérium a kormany.hu oldalán.

    A közlemény szerint 15 millió forinttal 5 állatmenhely korszerűsítését segítik. A legmagasabb, egyenként 5-5 millió forintos támogatásban a pécsi székhelyű Misina Természet- és Állatvédő Egyesület és a szegedi Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat részesült, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületnek közel 2,4 millió forint, a Siófoki Állatvédő Alapítványnak 1,7 millió forint, a Hermann Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesületnek (HEROSZ) 940 ezer forint támogatást ítéltek meg.
    A kormány 15 millió forinttal 5 ebrendészeti telep korszerűsítését is támogatja. A támogatásból közel 5-5 millió forintot a kecskeméti Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány és a székesfehérvári Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány nyerte el. A tárca korszerűsítésre több mint 2,7 millió forintot ítélt Baja Város önkormányzatának, valamint egyenként több mint 1,1 millió forintot Tatabánya Megyei Jogú Város önkormányzatának és Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzatának.