Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kósa: a baloldal a NATO-elemzés ellenére is tagadja a migrációs válság tényét

2017-09-29 09:08:21

Miközben a NATO előrejelzése szerint 2020-ig 60 millió migráns indulhat el Afrikából Európába, a baloldali ellenzék a migrációs probléma létét is tagadja - jelentette ki Kósa Lajos (Fidesz) a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

    Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy Vadai Ágnes DK-s politikus menekültellenes propagandának minősítette a bizottság legutóbbi ülésén történteket, ahol a NATO elemzése volt napirenden.
    Kósa Lajos közölte, a NATO elemző központja készített egy elemzést a szervezet számára az Afrikából Európába áramló migrációról. Ebből kiderül, hogy az elemzők szerint a folyamat rövid távon nem állítható meg, ezért a NATO-nak, amely korábban nem foglalkozott a kérdéssel, fel kell lépnie ez ellen. Ez pedig egyezik a magyar állásponttal, illetve egy magyar parlamenti bizottság nem vizsgálhat felül egy NATO-minősítést - fűzte hozzá.
    Ebben a helyzetben - fogalmazott Kósa Lajos - tagadja, és fideszes trükknek nevezi a migrációs válság létét a baloldali ellenzék, a DK, az MSZP és az LMP, és minden alkalmat megragadnak arra, hogy kifejtsék migrációpárti politikájukat. Vagyis a magyar baloldali ellenzék egyáltalán nem örül annak, hogy már a NATO is biztonsági kockázatnak nevezi a migrációt; ezt tükrözi Vadai Ágnes nyilatkozata is - mondta a kormánypárti politikus.