Csongor napja van. | 2024.04.16

Időjárás-jelentés

2017-09-28 19:01:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Hatalmas kiterjedésű magasnyomású képződmény alakítja Európa legnagyobb részének időjárását. Területén felhősebb, párás, ködös és napos tájak egyaránt előfordulnak. Az anticiklon keleti peremén hűvös levegő árasztja el a Kelet-európai-síkság nagy részét, itt a csúcshőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de a tartósabban felhős, párás helyeken ennél hűvösebb van. Európa nyugati és déli területén több a felhő, eső, záporeső is kialakul. Elsősorban Dél-Olaszország, a görög szigetvilág térségében magasba törő zivatarfelhők is megfigyelhetők. Szárazföldünkön délutánra általában 15 és 25 fok közé melegszik fel a levegő, ennél magasabb hőmérséklet az Ibériai-félszigeten és a Mediterráneumban fordul elő. A következő 36 órában a Kárpát-medence a magasnyomás peremén helyezkedik el. Folytatódik a csendes, nyugodt őszi idő, az átlagosnál kissé alacsonyabb hőmérséklettel.

    Várható időjárás az ország területén péntek estig:
    --------------------------------------------------
    A változó felhőzet mellett a legtöbb helyen pénteken is több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Reggelre helyenként párássá válik a levegő, elsősorban nyugaton ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 11 fok között alakul, de az ország keleti felén néhol 1, 3 fokig is lehűlhet a levegő. Itt-ott gyenge talajmenti fagy sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 21 fok között várható.