Emma napja van. | 2024.04.19

A Vodafone piacvezető Magyarországon a gépek közötti adatforgalomban

2017-09-28 15:12:00

A Vodafone a piacvezető Magyarországon a hálózatra kapcsolt elektronikus eszközöknek nyújtott mobil adatszolgáltatásban - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t az IDC Hungary piackutató vállalat felmérésére hivatkozva a Vodafone Magyarország.

    A közleményben idézett, az IDC Hungary által készített "M2M Hungary" (M2M: machine-to-machine, elektronikus eszközök közötti adatkapcsolat) kutatás szerint Magyarországon a gyártás, a pénzügyi szolgáltatások és a szállítmányozás területén jutnak leginkább szerephez az IoT eszközök (IoT: Internet of Things, dolgok internete, hálózatra kapcsolt elektronikus eszközök). 
    "Az IDC kutatása alapján az összes M2M SIM kártya 37 százalékát 2016-ban a Vodafone biztosította" - jelentette ki Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.
    A Vodafone megbízásából a Circle Research piackutató vállalat által készített 2017-es "IoT Barometer" tanulmány megállapítása szerint az internetre kapcsolt eszközöknek nyújtott mobil adatszolgáltatásban a világpiacon is vezető szerepet tölt be a Vodafone, hiszen elsőként lépte át az általa kiszolgált mobil adatkapcsolatos eszközök száma az 50 milliót. 
    Az IoT Barometer Magyarországot is magában foglaló EMEA-régióra (Európa, Közel-Kelet, Afrika) vonatkozó megállapításaiban kiemeli, hogy a vállalatoknak már kétharmada veszi figyelembe üzleti stratégiai döntéseiben az IoT eszközök használatának  eredményeit. A megkérdezett cégek általában is nagy jövőt jósolnak az internetre kapcsolt eszközök használatának és Magyarországon is egyre több vállalat hasznosítja az új technológiában rejlő potenciált. 
    A globális felmérésbe bevont 1278 vállalat 77 százaléka szerint az IoT alkalmazások elterjedése az adott ország gazdasági teljesítményére is pozitív hatást gyakorol.
http://www.vodafone.com/business/VF_Media_C/Vodafone-IoT-Barometer1718.pdf

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó