Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kanadai nőt erőszakoltak meg Milánóban, németre támadtak Rómában

2017-09-23 15:25:00

Újabb két külföldi turista szenvedett el agressziót Olaszországban: Milánóban egy fuvarozó erőszakolt meg egy fiatal kanadai nőt, Rómában egy német turistalányt bántalmaztak - jelentette az olasz sajtó szombaton. 

    A 30 éves kanadai nő Milánó utcáin éjszaka beszállt egy autóba, amelynek olasz sofőrje elhitette vele, hogy egy fuvarozási vállalatnak dolgozik. A férfi Milánó külvárosába vitte és megerőszakolta. A hatóságok az utcai videokamerák segítségével igyekeznek azonosítani a gépkocsit és a férfit.
    Egy 19 éves német turistalány Rómában egy szórakozóhelyről tartott szállodája felé barátnőivel, amikor fiatalemberek felajánlották, hogy elkísérik őket. A lányt szállodai szobájában próbálták megerőszakolni, bántalmazás jeleivel jelentkezett egy kórházban. 
    Az eset Rómának abban a negyedében történt, ahol szeptember 9-én egy finn turistalányt az utcán kővel ütlegelt és megerőszakolt egy bangladesi menedékkérő, akit azóta letartóztattak. 
    Ezt megelőzően szerdán fényes nappal egy olasz lányra Milánó utcáin egy román férfi támadt rá, meg akarta csókolni és fogdosta. A lány kiáltásaira a járókelők tartóztatták fel a férfit. Az elkövetőt őrizetbe vették. Mint kiderült, a férfit már 2012-ben elítélték nemi agresszióért, ki is utasították Olaszországból, mégsem toloncolták ki. 
    Az észak-olaszországi Bergamo egyik menedékkérő-központjában egy 27 éves Sierra Leonéból érkezett férfi egy táborban dolgozó nőt erőszakolt meg. 
    Korábban egy 57 éves német hajléktalan nőt erőszakoltak meg Róma belvárosában, a Villa Borghese-parkjában. Az olasz hatóságok egy lengyel hajléktalant köröznek. A szicíliai Catania egyik éjszakai orvosi rendelőjében egy olasz férfi erőszakolta meg a doktornőt. 
    Augusztus végén Rimini tengerpartján egy német turistapárt támadták meg afrikai menedékkérők: a férfit súlyosan bántalmazták, a nőt megerőszakolták. Mind a négy elkövetőt letartóztatták. 
    Év eleje óta több mint 2400 nemi erőszak történt Olaszországban. Minden tizedikből hatot olaszok, négyet külföldiek követnek el. 
    Több ország olaszországi nagykövetség nőkre veszélyesként tüntette fel az olasz városokat honlapján. 
    Laura Boldrini, az olasz képviselőház elnöke azonnali jogszabályok bevezetését sürgette a nők védelmében, az elkövetők büntetésének szigorításával. Jelenleg az olasz törvények nemi erőszakért 5 évtől 10 évig terjedő büntetést írnak elő. 
    A CGIL, a legnagyobb olasz szakszervezet szeptember 30-ra megmozdulást hirdetett a nőkkel szembeni erőszak ellen Rómába.