Emma napja van. | 2024.04.19

Lázár: az elmúlt száz év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja folyik az országban

2017-09-22 14:05:00

Legutóbb csaknem száz éve folyt a maihoz hasonló óvoda- és iskolafelújítási program az országban - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.

    Lázár János a felújított Klauzál óvoda átadásán elmondta, a kormányzat országszerte igyekszik támogatni minden olyan helyi kezdeményezést, amely célja az oktatást, nevelést szolgáló épületek korszerűsítése. Hozzátette: nincs olyan település az országban, ahol ne lenne óvoda- vagy iskolafelújítás ezekben az években.
    Belátható időn belül az országban az összes, gyermekek által használt oktatási intézmény megújul - közölte a miniszter, a térség országgyűlési képviselője.
    Az állam vállalta, hogy támogatja a gyerekeket az óvodába lépéstől, hároméves kortól az egyetem végéig, sőt még azt követően, egészen a családalapításig - mondta Lázár János. Példaként az ingyenesen biztosított étkezés és az ingyenes tankönyvellátás kiterjesztését említette.
    A magyar állam kötelessége, hogy a szülők mellett maga is felelősséget vállaljon minden magyar gyermekért - szögezte le.
    Az idén várhatón több mint 90 ezer gyermek születik az országban, de még mindig 125-130 ezer ember hal meg. Magyarország számára a legfontosabb a megszületett gyermek, a róla való gondoskodás, hiszen a nemzet számára ők jelentik a jelent és a jövőt is - hangsúlyozta a politikus.
    Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő elmondta, 2010 óta megújult a város kezelésében álló összes óvoda és iskola, szociális, egészségügyi intézmény, vagy jelenleg zajlik a rekonstrukció, illetve annak előkészítése.
    Hódmezővásárhelyen másfél év alatt 564 millió forintból tizenegy óvoda épülete újul meg, komfortosabb és modernebb környezetet biztosítva 890 óvodás számára. A felújítások keretében megvalósul valamennyi tagintézmény energetikai korszerűsítése, akadálymentesítése, de fejlesztik az oktatási és foglalkoztató eszközöket is.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó