Auguszta napja van. | 2024.03.29

Pénteken kezdődik a lovasterápiás verseny Fóton

2017-09-21 08:24:19

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) védnökségével és támogatásával tizenharmadik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét péntektől vasárnapig Fóton.

    Az idei díjlovas versenyre 75 lóval neveztek hazai és külföldi sportolók, a Lovasterápiás Versenyre 174 induló jelentkezett, látás- és mozgássérültek, hiperaktív, tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekek. Az egyes versenyszámok házigazda szerepét a Gyermekmentő Szolgálat ismert közéleti tagjai - politikusok, művészek, sportolók - vállalták el.
    A Gyermekmentő fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában három napon keresztül egymás mellett, sőt, egy játékos és látványos versenyszám erejéig egymással versenyeznek élsportoló lovasok és fogyatékkal élő gyerekek. A vasárnapi közös versenyszámon Marie-Theres Thiell, az ELMŰ és ÉMÁSZ Igazgatóságának elnöke és Ingo Fröhlich, az NGYSZ tagja csapatkapitányként segíti a versenyző gyerekeket. A megmérettetés egyik száma a Díjlovagló Parasport Magyar Bajnokság lesz - közölte a szervezet az MTI-vel.
    A rendezvényen megtalálható lesz a mozgó fogorvosi rendelő is, ahol a szakemberek fogászati szűrést és felvilágosítást nyújtanak, a nőgyógyászati szűrőkamionban pedig szakorvosi tanácsadással várják az érdeklődőket.