Csongor napja van. | 2024.04.16

Gúr Nándor egy busznyi nyugdíjasnak haknizott a Parlamentben

2017-09-19 12:01:00

Ritka vastag bőr van Gúr Nándor arcán, amikor hétfőn a 26-os főút kapcsán arról beszélt a parlamentben, hogy minőségi életre van szükségük a borsodi embereknek. Köztudott, Gúr elvtárs sokáig Edelény és környékének országgyűlési képviselőjeként tevékenykedett, többnyire saját maga és egy maroknyi vazullusa javára.

A Gúr-család kétségkívül nagyon jól profitált az edelényi és csereháti szegénységből, példázza többek között az a drága törökbálinti ingatlan, amelyben most lakik. Az általa soha nem „képviselt” emberek sokasága csak álmodozhat ilyen házról.

Gúr elvtársék életrevalóságát mutatja, hogy olyan vidéken tudtak milliókat?! tízmilliókat?! - egyezzünk meg - nagyon sok millió forintot keresni, ahol a szegénységet és a nyomort késsel lehet vágni. Sokan elgondolkoznak azon, hogy a kommunistáknak, miért van még mindig befolyásuk a borsodi térségben?

Az MSZP berkeiben a mai napig az a mondás járja, hogy borsodban semmit nem kell tenni, mert akkor is jönnek a szavazatok. A rendszerváltástól eltelt majd három évtized megmutatta, hogy tényleg nem tettek semmit.

Gúr Nándor a parlamenti haknizás közben (forrás: youtube)

Gúr elvtársék bezárt romos üzemeket, gyárakat, kátyús utakat, elnéptelenedő, pusztuló falvakat, munkanélküliséget, filléres szociális segélyen tengődő ezreket, kilátástalanságot, elvándorlást, halálra ítélt abaúji, borsodi, csereháti aprótelepülések százait hagytak maguk után.

Miért nem működött egy percet se a perkupai klimagyár? (fotó: youtube a gyár látványterve)

Gúr és az MSZMP-MSZP a 26-os főút problémáját 65 év alatt nem tudta megoldani, de elvárják, hogy az új kormány a 2010-ben átadott csődtömeget, a több évtizedes lemaradottságot 7 év alatt számolja fel! 2010-re egy olyan 26-os út fejlesztési tervvel álltak elő, aminek megépülése esetén, a következményét a Felsőzsolcát elöntő árvízben láthattuk. Az még hozzátartozik az igazsághoz, hogy tervük volt, de a büdzsében egy árva forint nem volt rá!

S láss csodát! A Gúrhoz hasonló elvtársak nem egy elnéptelenedő borsodi faluban, hanem Magyarország fejlett, gazdag településére költözve találták meg számításukat. Az általuk tönkretett vidékekre visszajárva osztják az észt, ismét szembeköpve a sokszor cserbenhagyott, nyomorgó ottlakókat.

Gúr Nándor országgyűlési képviselő működése során, és az MSZP uralma alatt, egyetlen méter út nem épült Borsodban!

Gúr elvtárs edelényi és csereháti ténykedésével kapcsolatosan számos kérdés merült fel, amelyről az elvtárs szemérmesen hallgat.

Miért nem működött a több milliárd forintból felépült perkupai klímagyár egy percet sem? Milyen eredményt hozott az energiafű projekt? Kik a nyertesek és kik a vesztesek? Kik a nyertesei a 2008-ban indult eu-s projektek Borsodon csak átfolyó több ezer milliárd forintnyi támogatásnak?

Könnyű a parlamentbe látogató busznyi, munkásmozgalmi múlton nosztalgiázó idős nyugdíjasnak interpellációs cirkuszt előadni, játszva a tökös megmondó elvtársat, de ez a tényeken semmit nem változtat.

Az MSZP a múltban és a jelenben is rútul becsap(ta)ja és kihasznál(ta)ja a borsodi embereket. A múltban élő idős emberek pedig nem a saját, hanem az őket becsapó elvtársak szemüvegén keresztül látják a világot. Amíg fel nem nyílik a szemük, addig akarva-akaratlanul a térség romlását, elnéptelenedését segítik elő. Nem ártana elgondolkozni azon, hogy az idős emberek miért vannak egyedül vasárnapi ebédjüknél? Miért nem ül a fia, lánya az unokája az asztalnál? Nem itt lakik? Miért nem lakik itt? Nincs munkahely? Miért nincs munkahely? Ezeken a kérdéseken kellene elgondolkodni, mielőtt Gúr elvtárs sunyi cirkuszi előadásának tapsolnak!

(di)