Emma napja van. | 2024.04.19

Egy 14 éves fiú gyújtogatása okozta a nyári erdőtüzek egy jelentős részét Dél-Franciaországban

2017-09-14 19:50:00

Tetten érték és őrizetbe vették azt a 14 éves fiút, aki a nyári erdőtüzek egy jelenetős részét okozta Dél-Franciaországban, Marseille közelében - közölték csütörtökön rendőrségi források.

    A fiút kedden állították elő a rendőrök, amikor Aubagne településen éppen gyújtogatni próbált. Kihallgatása során bevallotta, hogy az elmúlt nyáron közel húsz alkalommal okozott erdőtüzeket, amelyek mintegy háromszáz hektárnyi területen pusztítottak június és szeptember között. 
    Augusztus 19-én több mint hatszáz tűzoltót kellett mozgósítani, amikor a fiú Aubagne környékén gyújtogatott, s a tűz miatt le kellett állítani a környéken a vasúti közlekedést, aminek következtében több mint háromezren rekedtek Marseille, Nizza és Toulon pályaudvarain. 
    A rendőrség most arra keresi a választ, hogy a büntetlen előéletű fiatalkorú egyedül gyújtogatott vagy voltak tettestársai. A fiút csütörtökön pszichiátriai vizsgálatnak vetették alá, hogy megpróbálják a tettének okait megfejteni.
    Az elmúlt nyáron több ezer hektárnyi terület égett le a dél-franciaországi erdőkben és Korzika szigetén. 
    Augusztus 11-én már meggyanúsítottak egy "nagyon klasszikus és aggasztó" piromán profilú 19 éves férfit tucatnyi erdőtűz okozásával Istres település környékén. 
    Szeptember elején pedig egy negyven év körüli gazdát 6 hónap letöltendő és 12 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek több erdőtűz okozásáért Lorgues településnél.