Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vádat emeltek az új-zélandi turistát bántalmazó ausztrál férfi ellen

2017-09-14 10:29:03

Emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy ausztrál férfi ellen, mert tavaly márciusban egy budapesti belvárosi hostelben súlyosan bántalmazott egy új-zélandi férfit, aki két nappal később meghalt - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel. 

    Ibolya Tibor közleményében azt írta: a 26 éves ausztrál férfi turistaként lakott egy VI. kerületi hostelben, amikor tavaly március 24-én este szórakozni ment. Másnap hajnalban erősen ittasan tért vissza a szálláshelyre, ahol agresszívan viselkedett, és emiatt szóváltásba keveredett az új-zélandi turistával. 
    Utóbbi felhagyott a vitával, félrevonult, a vádlott azonban utánament és bántalmazni kezdte. A sértet hanyatt esett, beütötte a fejét. A vádlott folytatta a bántalmazást, megütötte a felállni igyekvő, védekezni próbáló férfit. 
    A sértett végül nagy nehézségek árán felállt, és elment lefeküdni. A vádlott is a szobájába ment, de később megkereste az új-zélandi férfit, és az emeletes ágy alsó részén fekvő sértettet fejbe rúgta. Egy szállóvendég ekkor közbelépett, és a vádlottat kivitte a szobából. Az új-zélandi férfi a sérülések és a velük összefüggő szövődmények miatt két nap múlva a szobájában meghalt. 
    A lakhelyelhagyási tilalommal sújtott ausztrál férfi ellen a főügyészség emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot.