Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gréczy Zsolt bocsánatot – a kommunisták áldozatai elégtételt követelnek

2017-09-14 10:10:43

A Demokratikus Koalíció (DK) bocsánatkérésre szólította fel Gulyás Gergelyt, miután a fideszes politikus azt mondta, Göncz Árpád egykori köztársasági elnököt és az Alkotmánybíróságot is felelősség terheli azért, hogy a rendszerváltozás után nem lépett életbe az igazságtételi törvény. El a kezekkel Gönc Árpádtól az 56-os hőstől – mondja Gréczy Zsolt a (DK) szóvivője. Gréczy annak a pártnak a szóvivője, amelyet az a Gyurcsány Ferenc vezet, aki a kommunista diktatúra nomenklatúrájának tagja volt, aki 1983-ban a Dialógus pécsi csoportját a kommunista politikai rendőrséggel karöltve tönkretette. Gyurcsány Ferenc benősült a tömeggyilkos Apró Antal családjába, és annak villájában lakik a mai napig.

Etikus-e az egykori kommunista gyilkosok családjainak az emlegetése? Erre a választ azoktól kellene megkérdezni, akiknek a hozzátartozóit a pribékek meggyilkolták, akiket kisemmiztek és elnyomtak.

Magyarországon az a furcsa helyzet alakult ki, hogy az egykori hóhérok és diktatúra működtetőinek, kiszolgálóinak leszármazottai jólétben élnek, gazdasági vezetők, a rendvédelmi, igazságyügyi szervekben még dinasztikusan vannak jelen. A szabadságért küzdő áldozatokat, családtagokat, vagy magukat a túlélőket nem kárpótolták, sokan közülük nagy szegénységben tengetik életüket, míg az egykori elnyomók dőzsölve, vígan élik mindennapjaikat.

Göncz Árpádot és Sólyom Lászlót történelmi felelősség terheli, mert megakadályozták a Zétényi-Takács igazságtételi törvény hatálybalépését, és az emberiesség elleni bűntetteket elkövetők a mai napig szabadon, sokszor kiemelt állami nyugdíjból élnek.

Gyakorta előforduló eset, hogy az 1956-os forradalom résztvevőit elítélő ügyészek, bírók a rendszerváltás után állami temetésben részesültek, míg az áldozataik dróttal összekötözött, kátránypapírba csomagolt testét szeméthalmok alá kaparták a kommunista bűnözők!

Göncz Árpádot életfogytiglanra ítélték 1958-ban. Magánemberként joga volt megbocsátani egykori hóhérainak! Azonban, mint a rendszerváltás utáni első államfőnek történelmi kötelessége lett volna a diktatúra működtetőit bíróság elé állíttatni, és az áldozatoknak igazságot szolgáltatni, Sólyom Lászlóval egyetemben.

Az idő eltelt. A rendszerváltás után a bűnösök nagy többsége, az egykori áldozatok és leszármazottainak munkájából, kiemelt nyugdíjjal vígan élte le életét, párnák között lehelve ki bűnös lelküket.

Lehet, hogy nincs bírósági ítélet, de az egykori emberiesség elleni bűnöket elkövető kommunistáknak, ÁVÓ-soknak, a kommunista politikai rendőrség tagjainak, azok leszármazottainak semmi keresnivalójuk nincs a közéletben! Még akkor sem, amikor a demokratát játsszák!

(di)

(Akasztanak Kádár börtönében a kép forrása internet.)