Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szent Mihály-napi műsorfolyam a közmédiában

2017-09-11 19:39:00

Szent Mihály-nap alkalmából egész napos műsorfolyammal, benne élő bejelentkezésekkel és stúdióbeszélgetésekkel várja a közönséget a közmédia október 1-jén.

    Ötödik alkalommal szentel műsorfolyamot a Szent Mihály-napi rendezvényeknek, ünnepségeknek a közmédia - idézte fel az MTI-nek a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője.
    Siklósi Beatrix emlékeztetett arra, hogy hagyományosan Szent Mihály napján hajtották vissza téli szállásaikra a Szent György napkor kiterelt állatokat, innen is ered, hogy Szent Mihály ünnepe a hazatérés, az otthonhoz való visszatérés napja.
    A főszerkesztő elmondása szerint idén október 1-jén, vasárnap tartanak a közmédia csatornáin tematikus napot, kitekintéssel a pénteki és szombati eseményekre is. A nézők a közmédia szinte minden csatornáján: a Duna, a Duna World és az M1 televízióban, valamint a Kossuth és Petőfi Rádióban is nyomon követhetik majd a Szent Mihály-napi történéseket, de az előző napokban várhatóan a Petőfi tévé is kapcsolódik a műsorfolyamhoz.
    Nemcsak élő bejelentkezések, hanem - akár az előző napi rendezvényekről is tudósító - riportok, bejátszások várják a nézőket, hallgatókat - árulta el Siklósi Beatrix, hozzátéve: a határon túl és a diaszpórában élő magyarokat is szeretnék bevonni az eseménybe. A Duna Televízióban október 1-jén, az esti főműsoridőben a Magyarország szeretlek! című műsort követően csaknem egyórás összefoglaló várható az ünnepi eseményekről - jegyezte meg.
    Siklósi Beatrix beszámolt arról is, hogy számos polgármestertől érkezett már visszajelzés, de az MTVA még várja a rendezvényeket szervező, további települések jelentkezését a Szent Mihály-napi bejelentkezések és műsorok összeállításához.
    A közmédia a nézők történeteire is kíváncsi, ők a holvagyotthon@mtva.hu email-címre küldhetnek fotókat, kisfilmeket, a hozzájuk tartozó történetekkel azokról a helyekről - például a nagypapa tölgyfájáról vagy az első csóknak helyet adó padról -, melyekhez fontos vagy szívhez szóló emlékek fűzik őket.