Márk napja van. | 2024.04.25

Lázár: a városfejlesztés nem öncélú dolog

2017-09-08 20:12:00

A városfejlesztés nem öncélú dolog, a siker fokmérője, hogy a fiatalok megtalálják-e boldogulásukat abban a közösségben, ahova születtek - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Makón.

    Lázár János a 27. Makói hagymafesztivál megnyitóján úgy fogalmazott, egy beruházás célja nem lehet a dicsőség, de még a megtérülés sem. Az elvégzett munka sikerének fokmérője nem az elköltött milliárdok nagyságrendje, nem az elkészült utak hossza vagy az épületek alapterülete - fejtette ki.
    Egy település fejlődésének minőségére az ad választ, hogy egy fiatal mit gondol a közösségről, hogy dönt, marad vagy megy - mondta Lázár János, aki a térség országgyűlési képviselője.
    "Azért dolgozunk, hogy minden fiatal itt maradhasson ebben a közösségben" - hangsúlyozta a miniszter.
    Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz-KDNP) felidézte, 1991-ben azzal a céllal hívták életre a hagymafesztivált, hogy ünnepeljék azt a zöldséget, amely világhírűvé tette a várost.
    A makói hagyma története 320 évvel ezelőtt, a város újratelepítése után kezdődött, amikor a helybéli gazdák úgy döntöttek, hogy a szőlőskertek művelése helyett hagymatermesztéssel foglalkoznak - mondta polgármester.
    A hagymafesztivál a város legnépszerűbb rendezvénye, amelyen a kulturális és gasztronómiai programok mellett fontosak a szakmai tanácskozások is - közölte Farkas Éva Erzsébet.