Auguszta napja van. | 2024.03.29

HLSZ: Lanzafame az elmúlt idény legjobbja

2017-09-04 15:02:23

A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán az olasz Davide Lanzafamét, a bajnok Budapest Honvéd támadóját választották az elmúlt idény legjobb mezőnyjátékosának.

    A HLSZ huszonhetedik alkalommal kérte ki a profi futballisták véleményét, a jelöltek ötfős listáját volt szövetségi kapitányok, jelenlegi NB I-es és NB II-es edzők, valamint csapatkapitányok, a HLSZ tisztségviselői, volt elnökei, korábbi díjazottjai és újságírók javaslatai alapján állították össze. A jelöltekre több mint 500 futballista adta le szavazatát.
    "Ez egy különleges díj számomra, hiszen a kollégáim szavaztak meg, hatalmas elismerés. Ezt a díjat a játékostársaimnak, illetve Marco Rossinak ajánlom, akik mindannyian hozzásegítettek minket a bajnoki címhez" - nyilatkozta a hétfői ünnepélyes díjátadón Lanzafame.
    A kapusoknál Kovácsik Ádám, a Videoton hálóőre nyert, ugyanakkor a szezon legszebb védéséért járó Fülöp Márton-díjat a ferencvárosi Dibusz Dénes érdemelte ki. A válogatott hálóőr a díjjal járó 200 forintos jutalmát további 300 ezerrel kiegészítve felajánlotta a Fülöp Márton Alapítvány javára.
    A legjobb külföldön futballozó játékosnak Nikolics Nemanját látták a társak.
    A tavalyi év álomcsapatába a bajnok Honvédból hárman, a második Videotonból négyen kerültek be.
    A legjobb női játékos Fenyvesi Evelin (Ferencváros) lett, míg a kapusok közül Szőcs Réka (MTK) vihette haza a díjat.
    A díjátadón bejelentették, hogy a HLSZ-szel karöltve megalakult a Professional Footballers Agency (PFA) játékos-közvetítő iroda, amely - ahogyan elhangzott -  a tisztességen, átláthatóságon, hitelességén alapul. Az iroda célja, hogy a játékostranzakciók során a futball szervezetén belül is maradjon megfelelő anyagi forrás. Ezt úgy akarja elérni a cég, hogy az átigazolások, illetve sportszerződések megkötését követően a felmerülő költségek levonása után a fennmaradó összeget a Labdarúgó Segély Alapítvány részére juttatják el, amely segíti a nehezebb helyzetbe került futballistákat.

    A díjazottak:
    A legjobb kapus:
Kovácsik Ádám (Videoton FC)
    A legjobb mezőnyjátékos:
Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)
    A legjobb külföldön játszó játékos:
Nikolics Nemanja (Chicago Fire)
    A legjobb másodosztályban szereplő játékos:
Lovrencsics Balázs (Soroksár)
    Fülöp Márton-díj (a szezon legszebb védése):
Dibusz Dénes (Ferencváros)
    A legjobb női kapus:
Szőcs Réka (MTK Hungária)
    A legjobb női mezőnyjátékos:
Fenyvesi Evelin (Ferencváros)
    
    A 2016/17-es szezon csapata:
Dibusz Dénes (Ferencváros) - Loic Nego (Videoton FC), Paulo Vinícius (Videoton FC), Juhász Roland (Videoton FC), Hangya Szilveszter (Vasas) - Berecz Zsombor (Vasas), Gera Zoltán (Ferencváros), Hidi Patrik (Budapest Honvéd) - Eppel Márton (Budapest Honvéd), Davide Lanzafame (Budapest Honvéd), Danko Lazovic (Videoton FC)