Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: az egész Jobbik magáévá tette Vona nyugdíjasokkal kapcsolatos álláspontját

2017-09-04 11:48:59

Németh Szilárd Fidesz-alelnök szerint az egész Jobbik magáévá tette az ellenzéki párt elnökének, Vona Gábornak a nyugdíjasokkal kapcsolatos álláspontját, "provokációját", hiszen a Jobbik más politikusai sem kértek még bocsánatot az idős emberektől.

    A kormánypárti képviselő azután tartott sajtótájékoztatót, hogy hétfő délelőtt Csepelen nyugdíjasokkal találkozott. Úgy fogalmazott: a csepeli nyugdíjasok tiszteletet és megbecsülést várnak el mindenkitől, leginkább a politikusoktól.
    Németh Szilárd több résztvevő véleményét is idézte Vona Gábor néhány héttel ezelőtti, nyugdíjasokról szóló Facebook-bejegyzéséről. Elmondta, volt, aki szerint a nyugdíjasokon keresztül a családokat támadták meg, mert a nagymamák a családok legfontosabb részét képezik, és "hogy jön valaki ahhoz, hogy a nagymamát egy ilyen vérben forgó szemű, agresszív valakinek nevezze".
    Volt, aki arról beszélt - folytatta -, hogy ha bármely kisebbségi csoportot "ilyen típusú támadás érhet" egy ellenzéki politikus részéről, akkor mi lesz, ha hatalomra kerülnek, meddig fognak elmenni, mit fognak megengedni maguknak.
    A Fidesz alelnöke hozzátette: egy másik nyugdíjas véleménye szerint a Jobbik elnökének "provokációja" egy "tervezett program", ezért is nem kér bocsánatot Vona Gábor.
    Az Európai Bizottság elnökének a határvédelmi kiadások ügyében írt Vona-levélről Németh Szilárd kérdésre azt mondta: Vona Gábor kínjában már mindent csinál, napokkal a miniszterelnök Jean-Claude Junckernek címzett levele után "Orbán Viktor-epigonként" ő is gyorsan írt egyet, de "gyakorlatilag ez egy feljelentő levél", amelyben "feljelenti az országot". "Kágébéla után jön Vona: Kágébéla elárult bennünket, Vona Gábor feljelent" - fogalmazott a Fidesz-alelnök.