Auguszta napja van. | 2024.03.29

Csapatépítő tábort tartanak a honvéd kadét szakgimnáziumi képzés elsőseinek

2017-08-29 14:57:41

Hétfőtől szerdáig csapatépítő tábort tart Pákozdon a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar az idei tanévben induló honvéd kadét ágazati szakképzésbe felvett szakgimnáziumi tanulóknak - közölte Szabó Ferenc, a Honvéd Vezérkar Kiképzési és Oktatási Csoportfőnökségének főtisztje kedden az MTI-vel.

    A 2017/18-as tanévben indított szakgimnáziumi képzésre felvett 14 éves gyerekeket a pákozdi Katonai Emlékparkban tartott tábor első napján csoportokba osztották, majd kenutúrára mentek - ismertette. Kedden tartják a Hazafiság iskolája elnevezésű programot, amelynek keretében különböző helyszíneken felidézik az 1848/49-es szabadságharc, valamint a két világháború főbb eseményeit. A táborozók emellett megismerkedhetnek az alapvető katonai alaki fogásokkal, valamint a múlt és a jelen haditechnikai eszközeivel. A harmadik napon a csapatok tájékozódási versenyen vesznek majd részt.
    Szabó Ferenc azt mondta: azért tartják a tábort, hogy az évfolyamot adó 65 gyerek - akiknek nagy többsége kollégiumban fog lakni, együtt fog élni - minél jobban megismerje egymást, leendő tanárait és a kollégiumi nevelőket.