Márk napja van. | 2024.04.25

Időjárás-jelentés

2017-08-28 16:20:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    A Brit-szigetek térségében egy ciklon okoz felhős, csapadékos időjárást. Szintén egy alacsonynyomású légköri képződmény található Fehéroroszország felett, amelynek hidegfrontja Ukrajnán át Nyugat-Magyarországig húzódik, a front mentén többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Kontinensünk legmagasabb hőmérsékletét a Kárpát-medence déli felében mérték, helyenként 37, 38 fokig melegedett fel a levegő. Spanyolország felett sekély ciklon örvénylik, az Ibériai-félszigeten záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás is előfordul. A felsorolt alacsonynyomású képződmények egy anticiklont fognak közre, amely középpontjával Németország felett helyezkedik el, területén többnyire napos, száraz az idő. A Kárpát-medence időjárását kedd estig az észak felől beáramló száraz, kissé hűvös levegő alakítja.

    Várható időjárás az ország területén kedd estig:
    ------------------------------------------------
    Hétfőn elsősorban nyugaton, délnyugaton lesz több a felhő, ott helyenként zápor, illetve zivatar is kialakulhat. Éjszaka mindenütt felszakadozik, csökken a felhőzet. Kedden országszerte gomolyfelhős, napos idő várható csapadék nélkül. Eleinte az északi szél többfelé élénk, északkeleten erős lesz, de szélerősödésre zivatarok környezetében is számíthatunk. Kedden az északkeletire forduló szél főként a Tiszántúlon élénkül meg. 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 23 és 27 fok között valószínű.