Csongor napja van. | 2024.04.16

Rétvári Bence a Szentszék külügyminiszterével találkozott Rómában

2017-08-26 18:38:55

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Rómában találkozott Paul Richard Gallagher érsekkel, a Szentszék külügyminiszterével, aki  elismerésre méltónak nevezte a Hungary Helps programot - közölte a tárca szombaton az MTI-vel.

    A közlemény szerint Rétvári Bence részletes tájékoztatást adott Magyarország Hungary Helps programjáról és az üldözött keresztények megsegítése érdekében végzett magyar tevékenységről. Külön kitértek a települési újjáépítésre Irakban és a humanitárius segítségekre Jordániában és Libanonban.
    Rétvári Bence elmondta, Magyarország anyagi erejét meghaladó módon is igyekszik támogatást adni oktatási, lakhatási, egészségügyi és más humanitárius célokra, illetve százas nagyságrendben biztosít ösztöndíjakat is - tették hozzá.
    Az érsek külön elismerte, hogy a magyar kormány az üldözött területeken elő keresztények vezetőit személyesen is meghívta, illetve meglátogatta, hogy felnyissák az európaiak szemét a valós történésekre és a segítséget a helyi igényekhez igazítsák.
    A Szentszék külügyminisztere elismerésre méltónak nevezte a Hungary Helps programot és jó példának tartotta más országok számára is, mert visszaadja a reményt az otthonukat elhagyóknak, hogy szülőföldjükre visszatérve építsék újra a jövőjüket. 
    Rétvári Bence személyesen is meghívta az érseket az októberi, üldözött keresztények megsegítésével kapcsolatos budapesti nemzetközi konzultációra - áll a közleményben.