Andrea napja van. | 2024.04.18

Kenyérszentelés és útátadás Abodon

2017-08-21 14:33:00

A hagyományokhoz híven, ebben az évben is megünnepelték az abodiak augusztus huszadikát. A falunaphoz kegyes volt az időjárás, és nem kellett a rendezvényeket zárt helyen megtartani. Volt főzőverseny, sztárfellépő és számos kulturális program, melyen a több száz résztvevő jól szórakozott.

Abodi falunpi hastáncos produkció (A képre kattintva képtár nyílik.)

A képviselő-testület úgy döntött, hogy a belügyminisztériumi pályázati pénzből megépült infrastruktúrákat Szent István Napján adják át.

-Tizennégymillió forintot nyert a település útfelújításra egy belügyminisztériumi pályázaton. A pénzből felújítottuk Petőfi utat, a Tóth úton kátyúztunk, és a több száz méteres betonjárdát építettünk. Van olyan járdaszakasz, amely új aszfaltköpenyt kapott – mondja Rescsánszki Bertalanné polgármester.

Zsemkó János abodi alpolgármester, Rescsányszki Bertalanné polgármester, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Orosz-Tóth György parokus (A képre kattintva képtár nyílik.)

Az elkészült építményeket Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Rescsánszki Bertalanné polgármester, Zsemko János alpolgármester, Orosz-Tóth György parokus adta át.

Demeter Zoltán hírportálunknak elmondta, hogy a települések részére számos pályázati lehetőség és forrás áll rendelkezésre, melyben utak újulhatnak meg, épületek korszerűsödhetnek.
-Számomra mindig nagy örömet jelent, hogy egy ilyen kistelepülés, mint Abod is tud fejlődni. Országgyűlési képviselőként kiemelt figyelmet fordítok a választókerületemben lévő aprófalvakra.