Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kölyökbuli és beatzene a Kolorfesztiválon

2017-08-17 08:22:41

Tudományos és kézműves játszóház, sportvetélkedő és a Miskolci Illés Emlékzenekar koncertje színesítette az 5. Kolorfesztivál 16. napját.

A gyermekprogramok kora délután a Völgy parkban kezdődtek, ahol fizikai kísérleteket, különféle fejlesztő eszközöket és népi játékokat is kipróbálhattak a kicsik, majd a „Kézműves bütyköldében” alkothattak az érdeklődők. A Kolor Kölyöksziget eseményei családi sportvetélkedővel zárultak.

Az előadóművészeti rendezvények a Kolorcountry következő állomásán, Szuhakállóban folytatódtak. A rendezvényen Dávid István, a község polgármestere mondott köszöntőt, majd 18 órától a Miskolci Illés Emlékzenekar szórakoztatta a kilátogatókat.
A M.I.E.Z alapítói több mint tíz évvel ezelőtt arra vállalkoztak, hogy a magyar rock-beatzene úttörő zenekarának szellemét, életművét megpróbálják a színpadon életben tartani, és népszerűsíteni az Illés együttes dalait a fiatal korosztály körében is.
A csapat maga mögött tudhatja az Illés együttes tagjainak támogatását, akikkel számos közös koncertet adtak már.

Augusztus 17-én a felső-barcikai református templomban a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak hangversenyét tartják 17 órától.
A rendkívül népszerű intézmény tanáraiból több együttes is alakult már, most az 5. Kolorfesztiválon a hangszeres és vokális műfajban is rendszeresen fellépő SeptoForte együttest hallhatják a kultúrakedvelők. Repertoárjuk a középkori zenétől az igényes, könnyedebb műfajig terjed. A hangversenyen e több évszázadot átölelő színes zenei élmenyben lehet részük a koncertre látogatóknak.