Csongor napja van. | 2024.04.16

Drogot csempészett Röszkénél (VIDEÓ)

2017-08-12 15:19:00

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 36 éves szerb állampolgárral szemben. A férfi személyautójával 2017. augusztus 10-én 19 óra 5 perc körül jelentkezett belépésre Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai szigorított vámvizsgálatot rendeltek el vele szemben. 

A pénzügyőrök a jármű ellenőrzésekor azt tapasztalták, hogy az utastér alatti padlólemezt megduplázták, ott egy rejtekhelyet alakítottak ki. A rejtekhely feltárásához a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói nyújtottak segítséget. A nyomozók az autóból 46 csomagban összesen 31.572 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, amely – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 63 millió forint.

A nyomozók a szerb férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértő bevonásával folytatja a nyomozást.