Andrea napja van. | 2024.04.18

Programdömping a 10. napon

2017-08-11 09:10:28

Sport- és gyermekprogramok, könnyű- és komolyzene – színes volt a paletta az 5. Kolorfesztiválon Kazincbarcikán és a térségben.

A XLIV. Aggtelek Kupa Hegy-és Sziklamászó Fesztivállal startoltak a programok csütörtök reggel a Baradla-barlangnál. A Perem Sziklamászó Egyesület szervezésében több napon keresztül, több útvonalon próbálhatják ki magukat a sziklamászás szerelmesei.
A programok csütörtök délután a Kolor Kölyökszigeten folytatódtak, ahol ma is várt mindenkit a „Kézműves bütykölde”, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub pedig mesékkel, mondókákkal igyekezett megismertetni az arra fogékony gyerkőcöket, és „Könyvtárkóstolgató” is volt. A családok pedig interaktív vetélkedőn mérhették össze tudásukat.

A Kolorcountry következő állomása Bánhorváti volt, ahol Steve Taylor-Szabó pánsípművész lépett fel. Az esemény elején előbb Bánhorváti polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Földvári István emlékeztetett, a település tavaly csatlakozott először a Kolorfesztiválhoz, akkor a református templomukban fogadták a Misztrál együttest.
– Idén Steve Taylor-Szabó pánsípművész látogatott el a bánhorváti katolikus templomba és reméljük, hogy jövőre is csatlakozni tudunk a programsorozathoz hasonlóan színvonalas produkcióval – mondta Földvári István.
A különleges koncerten telt ház előtt csendültek fel a klasszikus zenék és egy-egy filmsláger is, természetesen mind-mind pánsípon.

A Don Bosco Sportközpontban csütörtökön a Máté Péter Emlékzenekar lépett fel – ugyancsak telt ház előtt. A koncert szomorú apropója az volt, hogy idén februárban lett volna hetven éves a tragikusan fiatalon elhunyt zenészlegenda.
Az est során Máté Péter legismertebb és legkedveltebb slágereit Gallusz Nikolett, Tabáni István, Kökény Attila és Bolyki Balázs énekelte el a barcikai közönségnek.

Kazincbarcikán első alkalommal lépett fel a hazai poppaletta egyik legígéretesebb előadója Marge a Csónakázó-tónál. Az Eurovíziós Dalfesztiválból is jól ismert énekesnő csaknem hét évvel ezelőtt került a köztudatba, 2016-tól pedig egy új formációval járja az országot. A poppos-elektronikus dalok hamar elnyerték a helyi közönség tetszését is, akik óriási tapssal jutalmazták Marge koncertjét.
Az est zárásaként a fiatalok kedvence, a Wellhello szórakoztatta az érdeklődőket. Fluor és Diaz többször is fergetes bulit csinált Kolorcity-ben. A fesztivál szervezői éppen ezért gondolták úgy, hogy az idei zenei kínálatból sem hagyhatják ki a csapatot. Jól gondolták, hiszen több ezren tomboltak a „sohavégetnemérős” nyári éjszakán.

Az ország leghosszabb és legszínesebb fesztiválján augusztus 11-én folytatódnak a kölyökprogramok a Völgy parkban. A kilátogatók 15.00 órától kézműveskedhetnek, majd Szemerei László varázslatos bűvészműsorát is megnézhetik.
Este hét órától a helyszín újra a Csónakázó-tó, ahol először Völgyesi Gabi és a Unique Akusztik, fél tíztől a Magna Cum Laude lép a színpadra.