Gedeon napja van. | 2024.03.28

Erzsébet-alapítvány: a főtitkár saját költségén bérli a monoszlói ingatlant

2017-08-09 16:15:00

Visszautasítja az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, hogy főtitkára, Hornyák Tibor a szervezet költségén bérelne egy monoszlói ingatlant.

    A szervezet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a 24.hu hírportál írására reagált, amelyben az áll: információik szerint Hornyák Tibor egész nyáron egy napi 110 ezer forintért bérelhető monoszlói nyaralóban lakik, és onnan jár be dolgozni az alapítvány tulajdonában álló zánkai gyermektáborba. 
    A rászoruló gyerekek üdültetését szervező alapítvány közleményében kiemelte: a szervezet sem a főtitkár, sem más munkavállalója részére nem bérelt vagy bérel ingatlant sem a Balaton közelében, sem máshol, az ezzel ellentétes híreknek semmiféle valóságalapjuk nincs. Az alapítvány továbbá "semmiféle bérleti díjat nem finanszíroz monoszlói ingatlannal kapcsolatban" - írták.
    A zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábort tulajdonló, budapesti székhelyű alapítvány közölte: valamennyi munkatársa részt vesz a zánkai és a fonyódligeti helyszínekhez köthető feladatok ellátásában, és az alapítvány főtitkárának munkája is megköveteli a táborokban a személyes jelenlétet, a budapesti munkája mellett.
    A közlemény szerint nem igaz, hogy az érintett monoszlói nyaralóban nyár eleje óta a főtitkár lakik. Idézték Hornyák Tibort, aki azt közölte: az ingatlant 35 napra, saját költségén, kedvezményes áron bérelte ki a családja számára. "Így az idő alatt, amíg a feleségem és gyermekeim pihentek, én a zánkai és fonyódligeti táborokban is el tudtam végezni feladataimat" - tette hozzá.
    A főtitkár azt írta: személyiségi jogai megsértése miatt pedig pert fog indítani.
    Az alapítvány szerint a sajtóban megjelent hírek sértik a szervezet jó hírnévhez fűződő jogát, mert azt sugalmazzák, hogy egy ingatlant négy hónapon keresztül rendkívül magas áron bérel.
    A nap folyamán több ellenzéki párt tiltakozott az ügy kapcsán.