Andrea napja van. | 2024.04.18

Családi programok, gyermekdalok és swing a 8. napon

2017-08-09 09:09:55

Játszóház, filmes, grafikai, fotós foglalkozások, Halász Judit előadása és a Group’n’Swing koncertje színesítette a Kolorfesztivál augusztus 8-ai eseményeit, melynek az MTVA 1 és 5-ös csatornája is vendége volt ma, amely többször jelentkeztek be a programokról élőben.

A programok délután három órakor „Kézműves bütyköldével” kezdődtek a Völgy parkban, ahol a környezettudatosság jegyében alkottak a gyerekek. A kicsik kartonpapír és akrillfesték segítségével szebbnél szebb tárgyakat készítettek. Eközben a „KolorArt Visual” műhelyben filmes, fotós és grafikai foglalkozásokon vehettek részt az érdeklődők.

Majd „Csiribiri” címmel Halász Judit előadását hallhatták azok, akik ellátogattak a Don Bosco Sportközpontba. A Kossuth és Príma Primissima díjas énekesnő nem először járt Kazincbarcikán. Pályafutása során tizennyolc lemeze jelent meg, amelyeken generációk nőttek fel.
Halász Judit előadóestjén megunhatatlan, kortalan gyermekdalok, mint a címadó „Csiribiri”, a „Boldog születésnapot!”, a „Bóbita”, az egyik legnagyobb örökzöld, a bájos „Micimackó”, az „Ákom-bákom”, a „Sehallselát Dömötör” csendültek fel.

A Kolorcountry augusztus 8-ai állomása Berente volt, ahol a Group’n’Swing fergeteges előadásával rázta fel a közönséget.
Még mielőtt az ország első számú swing és boogie zenekara a színpadra lépett volna, az érdeklődők a sajógalgóci diákok táncos produkcióját láthatták. Majd dr. Makkai Orsolya a Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatója egy emléklappal köszönte meg Roza Lászlónak, Berente polgármesterének, hogy a település idén is csatlakozott az ország legszínesebb és leghosszabb fesztiváljához. Ezt követően a Group’n’Swing lépett a színpadra.
A formáció 2006 júliusában alakult 10 professzionális zenészből, a swing és shuffle nagymestereiből. Az együttes repertoárja rendkívül sokszínű, amelyben saját dalok és népszerű feldolgozások egyaránt hallhatóak. A zenekar első nagylemeze 6 éve jelent meg „Swing, amíg élek!” címmel. Második nagylemezük a „Botrány” 2013-ban Fonogram-díjat nyert, legutóbbi nagylemezük, a „Most légy férfi!” is osztatlan sikert aratott. A zenekar fennállása óta számos helyen megfordult már, a közönség pedig imádja őket, így volt ez Berentén is, ahol a boogies swinges, jazzes, latinos, helyenként rockabillys dallamok magával ragadták a koncertre kilátogatókat.

Augusztus 9-én 15.00 és 17.00 között ismét „Kézműves bütyköldével”, 16.00 órától pedig sportvetélkedővel várják a szervezők a gyerekeket a Völgy parkba.
A Kolor Kölyökbulit követően a helyszín újra a Don Bosco Sportközpont, itt ezúttal a kultúra szerelmeseinek kedveznek a Turay Ida Színház művészei. A „Csakazértis szerelem” című zenés játék az 1980-as évek hangulatát idézi fel az Első Emelet dalaival.
Főbb szerepekben: Patkó Béla „Kiki”, Keresztes Ildikó, Sasvári Sándor, Mikó István, Hűvösvölgyi Ildikó.



Képújság
Sajómente Média Alapítvány