Gedeon napja van. | 2024.03.28

Politológus: az MSZP-t továbbra is a Gyurcsányhoz való viszony osztja meg

2017-08-08 09:20:00

A Médianéző Kft. igazgatója szerint az MSZP-t továbbra is a Demokratikus Koalíció (DK) elnökéhez, a volt szocialista miniszterelnökhöz, Gyurcsány Ferenchez való viszonya osztja meg.

    Boros Bánk Levente az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában arról beszélt: Gyurcsány Ferenc "továbbra is az a személy, aki, ha nem is a fizikai jelenlétével vagy a pozíciójával, de az árnyékával továbbra is rabul próbálja ejteni" az MSZP-t.
    A Gyurcsányhoz való viszony osztja meg valójában továbbra is a pártot, és stratégiai kérdéssé vált: "Gyurcsánnyal közösen vagy Gyurcsány nélkül" - mondta, hozzátéve: ameddig a kérdésben nem dönt az MSZP, addig ez a "vitatkozó párt" marad.
    Boros Bánk Levente kifejtette: több platform létezik az MSZP-n belül, és a vita nem Botka László miniszterelnök-jelöltről, nem a programról, hanem arról szól, hogy "milyen szövetségi politikát" folytasson az MSZP.
    A politológust kérdezték a Jobbik választási cenzussal kapcsolatos elképzeléséről, és ennek kapcsán arról beszélt, hogy szerinte a Jobbik néppártosodási törekvése nem tudott áttörést hozni, és éppen ezért próbálja a párt a saját korábbi szavazóit megszólítani.