Gedeon napja van. | 2024.03.28

Életfogytiglant kapott egy férfi egy kínai diáklány megöléséért Németországban

2017-08-04 17:29:00

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek egy férfit pénteken Németországban, amiért megerőszakolt és megölt egy kínai diáklányt. A bűncselekményben részt vett a férfi volt barátnője, egy háromgyerekes anya is, akire öt év hat hónap szabadságvesztést szabtak ki.

    Dessau-Rosslau város tartományi bírósága a vádlottakat emellett összesen 60 ezer euró fájdalomdíj megfizetésére is kötelezte.
    A kínai építészhallgatót 2016 májusában ölték meg a Szász-Anhalt tartományban fekvő Dessauban. A lányt kocogás közben kapták el a vádlottak, egy üres lakásba hurcolták, ahol brutálisan megerőszakolták és halálra kínozták.
    A nyomozók megtalálták a lakásban az áldozat és az elkövetők számtalan nyomát, a holttestet pedig a bűncselekmény után két nappal fedezték fel egy fa alatt eltemetve nem messze a tett helyszínétől.
    A nyolc hónapig tartó per során a férfi végig hallgatott és fásult volt. Az ügyet kényessé tette, hogy a szülei rendőrök.
    A nő a bíróság előtt elismerte, hogy részt vett az áldozat elrablásában és jelen volt a megerőszakolásánál is, de azt bizonygatta, hogy a diáklány halálát okozó kínzásnál már nem tartózkodott a helyszínen.