Andrea napja van. | 2024.04.18

Tizenöt új MAN busz állt forgalomba Budapesten

2017-08-01 11:50:00

Újabb 15 légkondicionált, alacsonypadlós MAN autóbusz állt forgalomba Budapesten kedden, így a nyári tanítási szünetben már mindennap kizárólag alacsonypadlós buszok közlekednek a fővárosi vonalakon - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

    A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzat döntése alapján és a Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére a VT-Arriva Kft. által üzemeltetett autóbuszokkal 73-ra nőtt az idén nyáron forgalomba állított új járművek száma. Így a fővárosban már nemcsak hétvégéken és éjszakánként, hanem a tanítási szünetben hétköznap is csak akadálymentes autóbuszok közlekednek, amelyek több mint 90 százaléka légkondicionált.
    Az új, szóló MAN Lion's City A21 típusú autóbuszok légkondicionáltak, alacsonypadlósak, kamerarendszerrel felszereltek és az EURO 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, vagyis fokozottan környezetkímélők.
    Ezekkel a járművekkel együtt a VT-Arriva Kft. a nyáron 30 új MAN Lion's City A21 járművet helyezett forgalomba, korábban pedig a BKV üzemeltetésében 43 új Mercedes Conecto busz kezdte meg az útját. A Fővárosi Önkormányzat tervei szerint szeptembertől további 15 új szóló MAN Lion's City A21 típusú alacsonypadlós autóbusz áll majd az utasok rendelkezésére.