Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ezres motorra váltott Gyutai Adrián, a brit bajnokságban indulna

2017-08-01 10:21:00

Ezer köbcentis versenymotorra váltott az évekig a 600-asok között szerepelt Gyutai Adrián, aki a brit Superbike-bajnokságban érdekelt MAR Kawasaki csapat ajánlatát elfogadva az elmúlt hétvégén már versenykörülmények között is megmérette magát a Pannoniaringen.

    A 26 éves paksi motoros az idén eredetileg a német bajnokság Supersport kategóriájában versenyzett volna, azonban egy elhúzódó vírusos megbetegedés miatt nem tudott részt venni a szezonnyitó viadalon. Felépülése a vártnál hosszabb időt vett igénybe, időközben pedig a MAR Kawasaki azzal az ajánlattal kereste meg, hogy lépjen feljebb egy géposztályt, azaz jövőre induljon Superbike-ban a brit bajnokságban.
    Gyutai az eddigi pályafutása során csupán néhány kört tett meg 1000 köbcentis motorral, ezért nagy kihívás volt számára az Alpok-Adria Bajnokság vasárnap véget ért versenyhétvégéje, amelynek első futamán a pontszerző, 12. helyen ért célba a 32 fős mezőnyben, míg a második versenyt műszaki hiba miatt fel kellett adnia.
    "Ezen a hétvégén nem volt lényeges az eredmény, tanulni, tapasztalatot szerezni álltam rajthoz, ráadásul ez a motor jóval erősebb, 132 helyett 200 lóerő, ezért más íveket kell vele használni, fizikailag pedig nagyon megterhelő versenyezni vele" - mondta az MTI-nek Gyutai, s hozzátette, sokkal keményebb felkészülésre lesz szüksége ahhoz, hogy jövőre a Superbike kategóriában indulhasson.
    A pilóta menedzsmentjének tájékoztatása szerint a MAR Kawasaki vezetői elégedettek voltak a magyar motoros hétvégi teljesítményével, s kijelentették, hogy folytatják a közös munkát.
    Gyutai várhatóan augusztus 5-én a Hungaroringen versenyez az országos bajnokságban, majd szeptemberben az Alpok-Adria Bajnokság rijekai hétvégéjén, illetve egy újabb magyar bajnoki futamon vesz részt. Ha ezeken a versenyeken az angol istálló vezetői változatlanul elégedettek lesznek vele, akkor a brit bajnokság október 12. és 14. között sorra kerülő idényzáró hétvégéjén is lehetőséget adnak Gyutainak Brands Hatchben.