Gedeon napja van. | 2024.03.28

Késes támadás Hamburgban, egy halott

2017-07-29 08:19:00

Késes támadás történt pénteken a németországi Hamburgban, egy ember meghalt, a feltételezett elkövetőt őrizetbe vették.

    A hamburgi rendőrség az eset után kiadott első közleményét frissítve azt közölte, hogy a feltételezett elkövető a nyomozás első megállapításai alapján belépett egy szupermarketbe, majd leszúrt egy embert, aki belehalt sérüléseibe.
    A késelés után elhagyta az üzletet, és menekülés közben megsebesített négy embert. 
    A támadót járókelők fogták le, a dulakodás közben könnyebb sérüléseket szenvedett. Végül a helyszínre érkező civil ruhás rendőrök őrizetbe vették.
    Az első közleményben még az állt, hogy a férfi belépett az üzletbe és válogatás nélkül rátámadt vásárlókra. Több embert megsebesített, majd elmenekült, és a közelben rendőrök elfogták.
    Az újabb tájékoztatás szerint az eset háttere továbbra is ismeretlen, a nyomozást folytatják, második támadóra utaló jelek nincsenek.
    A Bild című lap értesülése szerint a férfi a szupermarketben azt kiabálta, hogy "Allahu Akbar!" (Allah a leghatalmasabb). 
    A szupermarkethez egy terrorelhárító alakulatot is riasztottak. A környéket lezárták, felette rendőrségi helikopter köröz - írta hírportálján a Bild.
    Az eset délután történt Hamburg Barmbek nevű városrészében. A rendőrség este közölte, hogy a feltételezett elkövető 26 éves, az Egyesült Arab Emírségekben született, állampolgárságának megállapítása folyamatban van. 
    A halálos áldozat a helyszínen talált igazolványok alapján egy 50 éves német állampolgár. 
    A támadásban a korábban közölt adatokkal szemben nem négy, hanem hat ember sebesült meg.
    Közvetlenül a támadásban egy 50 éves nő, valamint egy 64 éves, egy 57 éves, egy 56 és egy 19 éves férfi késszúrással ejtett sebesüléseket szenvedett, a feltételezett támadó ártalmatlanítása közben pedig megsebesült egy 35 éves férfi. Valamennyien kórházba kerültek, vannak köztük súlyosan sebesültek is, akiket műteni kellett.
    A tartományi rendőrség az eset kivizsgálására nyomozócsoportot állított fel a gyilkossági és az államvédelmi osztály munkatársainak részvételével - áll a közleményben, amely szerint valamennyi lehetséges irányban nyomoznak, "hangsúlyozottan beleértve" az államvédelmi területet.