Emma napja van. | 2024.04.19

Gúr Nándor szelleme újra kísért Borsodban

2017-07-26 09:29:02

Fellélegeztek a borsodiak, amikor Gúr Nándor MSZP országgyűlési képviselő egy vesztes választás után felkerekedett, és a csereháti nyomorból az ország egyik leggazdagabb településére, Törökbálintra költözött egy olyan házba, melynek árából könnyedén megvásárolhatna számos csereháti kistelepülést.

Gúr elvtárs nem szeretne a Csereháton ingatlantulajdonos lenni, mert nagyon is tisztában van vele, hogy a házak ezen a festői tájon filléreket érnek. 

"Nándi elvtársnak mindig volt mit aprítani a tejbe, de akik képviseletére vállalkozott, azoknak soha nem adta át a meggazdagodás titkát, amelyet nagyon sikeresen alkalmazott egyéni boldogulására."

Akik nem szenvednek amnéziában, azok emlékeznek az energiafű projektre, vagy a perkupai szellemgyárra, amelyet pár milliárd forintért építettek fel a munkanélküliség orvoslására.

A „nagy munkanélküliség felszámolási projektben” egyetlen darab árut sem gyártottak az üzemben, de közben pár milliárd forint rejtélyesen átalakult!

Az elmúlt hónapokban Gúr elvtárs szelleme ismét átjárta Észak-Borsodot és a Felvidéket abban bízva, hogy az ott élők elfelejtették az évtizedekig tartó "áldásos munkáját", amellyel hozzájárult, hogy a térség az Európai Unió egyik legszegényebb régiója legyen. Országgyűlési képviselőként, megyei közgyűlési tagként nagyon sokat melózott (és kábította az abújikat), hogy Észak-Borsod és a Cserehát olyan mélységbe süllyedjen, amiből több emberöltőn keresztül vezet az út felfele, feltéve, ha addigra nem néptelenedik el a Felvidék. 

"A kormány a hihetetlenül eladósodott borsodi és csereháti települések adósságállományát 2014-ben átvállalta. Kazincbarcika város helyett 2014-ben több milliárd forintnyi hitelt fizetett vissza, azóta a város költségvetésében 3 milliárd forint plusz pénz van."

Gúr elvtárs egy maroknyi kazincbarcikai aktivista gyűrűjében, kedden délután Sajószentpéteren tartott sajtótájékoztatót, és a hét éve regnáló kormányon kérte számon, hogy több évtizede miért nem épült meg a 26-os főút elkerülő szakasza? Nem meglepő Gúr elvtárs megnyilvánulása, mert szerinte és a balliberálisok szerint is, Magyarország történelme 2010. április 26-án kezdődött! Az MSZP, a DK és a többi ballib csoportosulás pedig 2010. április 27-én érkezett meg a Kárpát-medencébe. 

„Nagyon fontos az elkerülő megépülése, de amit a sajószentpéteriek nyernek a vámon, azt elveszítik a réven. Azokban a városokban, ahol az elkerülő utak megépültek – Törökszentmiklós, Abony, Üllő – a település gazdasága jelentősen visszaesett. Sajószentpéteren az átmenő forgalom megszűnése után, a kiskereskedelmi és kisvállalati forgalomban erős visszaesésre lehet számítani, sok család megélhetése kerül veszélybe.”

Remélhetőleg Gúr Nándor a legközelebbi sajtótájékoztatóját a perkupai gyár előtt, vagy valamelyik félig romba dőlt felvidéki kis faluban fogja tartani, és a polgárok végre megismerhetik a "mélyszegénység ellen küzdő" politikus igazi arcát.

Sokan azt is szeretnék megismerni, hogy a térség gazdasági lezüllesztésében, az egykori országgyűlési képviselőnek milyen szerepe volt?

Gúr elvtárs arra a kérdésre is választ adhatna, hogy hogyan sikerült neki milliomosként távozni a Cserehátról, amikor az ott élő családok tízezrei a mindennapi megélhetésért küzdenek.