Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: az MSZP és a DK számoljon el a diákoktól és az államtól ellopott pénzzel!

2017-07-20 16:20:00

A Fidesz ismét felszólítja az MSZP-t és a DK-t: számoljanak el a diákoktól és az államtól ellopott pénzzel a Czeglédy-ügyben, ahelyett, hogy a fiatalokat átvágó, adócsaló ügyvéd mögé állnak. 

    Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: annak ellenére, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba a szocialisták és a DK szombathelyi frakcióvezetője, a baloldali pártok mégis sunyítanak, hallgatnak. 
    A fideszes politikus a Czeglédy-ügyet az egyik legaljasabb és leggátlástalanabb szocialista korrupciós ügynek nevezte, emlékeztetve: az előzetes letartóztatásban lévő ügyvéd és bűnszervezete több ezer diákot csapott be és használt ki, valamint 3,3 milliárd forintos adócsalást követett el diákszövetkezet felhasználásával. 
    Emlékeztetett: több ezer diák nem jut a fizetéséhez, miközben a Czeglédy Csabához  köthető osztrák széfből előkerült 10 millió forint értékű arany csak egy kis szelete az elcsalt pénznek. 
    Felvetette: talán külföldön rejtegeti a diákoktól és az államtól ellopott többi pénzt is, de, mint mondta, az is felmerül, hogy a diákokat pártfeladatra is felhasználták. 
    A szóvivő kérdésre, a Mazsihisz elnökének plakátkampányt bíráló szavaira úgy reagált: Heisler András Benjámin Netanjahu izraeli elnök látogatásakor elmondott beszéde nem tartalmazott új elemet az általa korábban a miniszterelnökhöz írt levélhez képest, arra pedig Orbán Viktor nyílt levélben válaszolt. 
    Hozzátette: a plakátkampány nem keltett félelmet, hanem a migrációs veszélyre hívta fel a figyelmet. Arra, hogy a migránsok ellenőrzés nélküli tömeges beengedése nemcsak biztonsági kockázatokat hordoz, hanem a kultúránkat is veszélyezteti. 
    A nemrég megjelenő anonim politikai hirdetéseket firtató kérdésre úgy felelt: a plakáttörvény világos, egyértelmű, de ha felmerül annak a gyanúja, hogy kiskapuk maradtak, akkor azokat majd be kell zárni.