Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: savanyú a szőlő az MSZP-nek és a DK-nak

2017-07-18 18:07:00

A Fidesz szerint az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök budapesti látogatásával kapcsolatos nyilatkozatai arra utalnak, hogy "savanyú a szőlő" a pártoknak.

    Sem Gyurcsány Ferenc - jelenlegi DK-elnök -, sem az MSZP más miniszterelnökének kormányzása idején nem látogatott el Izrael miniszterelnöke Magyarországra - áll a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatójának MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. Hidvéghi Balázs a DK és az MSZP keddi nyilatkozataira reagált.
    Ara-Kovács Attila, a DK elnökségi tagja szerint Benjámin Netanjahu látogatása nem a jó gazdasági, kulturális kapcsolatoknak szól, hanem "beiratkozás egy klubba, amelynek Putyin, Erdogan és Orbán a tagjai", hiszen mind Netanjahu, mind Orbán Viktor miniszterelnök érdeke "egy autoriter, a demokráciát lebontani kész politika megvalósítása".
    Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja sajtótájékoztatóján arról beszélt: a Magyarország és Izrael közötti jó viszony nemzeti ügy. Ugyanakkor a párt elítéli, hogy Benjámin Netanjahu partnere kíván lenni Orbán Viktornak egy olyan belpolitikai kampányban, amelynek középpontjában "az ellenségkeresés, az uszítás, a hergelés és a népbutítás áll" - mondta.