Emma napja van. | 2024.04.19

Merkel továbbra is elutasítja a felső határt a menedékkérők befogadásában

2017-07-17 08:30:23

Angela Merkel német kancellár továbbra is elutasítja, hogy Németországban felső határt jelöljenek ki a menedékkérők befogadásában.

    A jobbközép CDU elnöke egy vasárnap este sugározott televíziós interjúban kiemelte, hogy nem változtat álláspontján, nem fogadja el a testvérpárt bajor CSU követelését, miszerint évi 200 ezerben kell korlátozni a befogadható menedékkérők számát.
    Arra a felvetésre, hogy ez az elem ugyan nem szerepel a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra készülő CDU/CSU pártszövetség programjában, de benne van a CSU Bajorország-terv nevű programjában, azt mondta, hogy a 12 éve folyamatosan hatalmon lévő szövetséget két önálló párt alkotja, és a CSU a korábbi Bundestag-választásokra is készített programot, amelyben szerepeltek a CDU elképzeléseitől eltérő elemek.
    Ezekről kell majd beszélni a Bundestag-választás után, de nem kell tartani a két párt között a migrációs válság révén keletkezett feszültség kiújulásától - tette hozzá Angela Merkel.
    A CDU és a CSU egyetért abban, hogy a Németországba érkező menedékkérők számát csökkenteni, beáramlásukat pedig "rendezni és irányítani" kell, és küzdeni kell a menekülésre késztető okok megszüntetéséért.
    "Szerintem így a felső határ nélkül is elérjük, amit akarunk" - mondta Angela Merkel az ARD országos köztelevízióban sugárzott interjúban.
    A szövetségi belügyminisztérium adatai szerint az idei első fél évben 90 389 menedékkérőt regisztráltak. Egy évvel korábban, 2016 első fél évében még nagyjából kétszer, 2015 első hat hónapjában pedig nyolcszor ennyi menedékkérő érkezett Németországba.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó