Csongor napja van. | 2024.04.16

A polgárőrség részt vesz a rendezvények biztosításában

2017-07-16 14:15:00

Jelentős létszámmal vesz részt a polgárőrség a vizes vb biztosításában - tájékoztatta Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke vasárnap az MTI-t.

    Közleménye szerint a világverseny alatt a rendőrség kérésére a Budapesti Polgárőr Szövetség (BPSZ) a négy fővárosi versenyhelyszínre, közlekedésrendészeti feladatokban való közreműködésre 225 polgárőrt biztosít, összesen 1800 órában.
    A megnyitó napján 102 polgárőr segített a rendezvény biztosításában.
    Útvonal-biztosítási feladatokat 15 polgárőr lát el, míg a delegációk előbiztosítási feladataiban minden nap 30-an vesznek részt.
    Önálló feladatként a BPSZ munkatársai - naponta 4-8 polgárőr - végzik a világbajnokság városligeti helyszínénél a kijelölt parkoló biztosítását. Emellett a Veszprém Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének kérésére Balatonfüredre is delegáltak 13 munkatársat a helyi biztosítási feladatokban történő közreműködésre.
    Balatonfüreden július 10-13. között naponta öt polgárőr segítette a rendőri biztosítási feladatok végrehajtását. Július 14-től, a megnyitó napjától az ottani versenyek végéig, július 21-ig napi 50-50 önkéntes bűnmegelőző - köztük számos más megyéből, illetve Budapestről érkezett polgárőr - segíti a rendőri feladatok végrehajtását.
    A biztosítási feladatokban részt vevő polgárőröket az érintett rendőri szervek készítették fel tevékenységük ellátására. A budapesti és a Veszprém megyei szövetség a szakterületek legjobb polgárőreit választotta ki a feladatok szakszerű ellátására - hangsúlyozta az OPSZ elnöke.