Auguszta napja van. | 2024.03.29

Álrendőröket értek tetten kábítószer szerzés közben (VIDEÓ)

2017-07-13 12:10:00

A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói tetten érték azt a négy férfit, akik magukat rendőrnek adták ki, majd házkutatást színlelve akarták elvinni egy budapesti lakásból az ott lévő több mint hárommillió forint értékű marihuánát.

A nyomozás adatai szerint a 42 éves nagykőrösi H. Zsolt, valamint három budapesti társa, a 27 éves Sz. Tamás, az 50 éves V. József és a szintén 50 éves F. István álrendőrként „házkutatást” tartott 2017. július 11-én a kora esti órákban Budapest I. kerületében egy Fő utcai lakásban, azzal a céllal, hogy az ott lakó nőtől megszerezzék a lakásban lévő kábítószert és készpénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya a Közrendvédelmi Főosztály járőreivel együttműködve ekkor érték tetten az elkövetőket, akik közül három férfit a ház előtt, H. Zsoltot és N. Nikolettet a lakásban fogták el. A rendőrök a házkutatáskor 0,4 kilogramm zöld színű kábítószergyanús növényi törmeléket, feltehetően marihuánát, valamint valutát találtak és foglaltak le.

A nyomozók ezután átvizsgálták a nő barátjának az autóját. A gépkocsiban hét csomag, közel 4,5 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak egy sporttáskába csomagolva. A nyomozók az álrendőrök ruházatának átvizsgálásakor „Rendőrség Police” feliratú igazolványokat, jelvényeket, ruhadarabokat, játék fegyvert és bilincset foglaltak le.

A nyomozás során a rendőrök eljutottak egy pilisjászfalui házhoz, aminek az emeletén megtalálták azt az ültetvényt, ahol a korábban lefoglalt marihuánát termesztették.

A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának munkatársai a négy férfit – őrizetbe vételük mellett – csalás és kábítószer-birtoklás miatt, míg a 33 éves budapesti N. Nikolettet kábítószer-birtoklás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tesznek H. Zsolt és társai előzetes letartóztatásának indítványozására.