Zita napja van. | 2024.04.27

Megérkezett az Ökumenikus Segélyszervezet szállítmánya Megyaszóra

2017-07-11 18:58:00

Megérkezett kedden az Ökumenikus Segélyszervezet tetőfedőanyag-szállítmánya a júniusban súlyos vihar- és jégkárokat szenvedett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszóra.

    A segélyszervezet felmérései és koordinációs egyeztetései után az önkormányzattal együttműködve adják majd át az adományt a károsultaknak.
    A bitumenes hullámlemezekből, rögzítőszegekből és tetőlécekből álló szállítmány rakodása közben elhangzott: az anyagokat a 1353-as adományvonalra érkezett felajánlásokból, a Vodafone Humanitárius Alap támogatásából és az MTVA Maradj talpon! című műsorában Bényi Ildikó műsorvezető által nyert és a segélyszervezetnek felajánlott összegből vásárolták. A segélyszállítmány értéke 3,2 millió forint.
    Hajdú Istvánné (független), Megyaszó polgármestere elmondta, hogy a település 767 ingatlanából 545 sérült meg, és bár többek saját erőből nekifogtak a károk helyreállításának és félig vagy egészen be is fejezték azt, nagyon sokan vannak, akiknek erre segítség nélkül nincs lehetőségük.
    Nagy Ákos, az Ökumenikus Segélyszervezet Nemzetközi Fejlesztési és Humanitárius Igazgatóságának regionális koordinátora arról szólt, hogy annál többet tudnak segíteni, minél többen hívják a 1353-as adományvonalat, vagy adományoznak online, illetve átutalással. Ha érkezik még adomány, további segélyszállítmányokat tudnak hozni a bajbajutottaknak - fűzte hozzá.
    A segélyszervezet továbbra is adománygyűjtő felhívással fordul a lakossághoz, hogy minél több családnak tudjon segítséget nyújtani, a pénzadományokat július végéig a 1353-as adományvonalon lehet megtenni, a www.segelyszervezet.hu oldalon és a 11705008-20464565-ös számlaszámán pedig folyamatosan fogadja a karitatív szervezet a felajánlásokat. A közlemény rovatban a "viharkárok" megjelölést kell feltüntetni.