Rudolf napja van. | 2024.04.17

Újabb gázolás és késelés történt Ciszjordániában, a támadót lelőtték

2017-07-10 16:59:00

Újabb gázolásos és késeléses támadás történt Ciszjordániában, egy izraeli katona megsebesült, a palesztin merénylőt az izraeli biztonságiak lelőtték - jelentette hétfőn a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

    Az incidens a Tekoa nevű ciszjordániai telep bekötőútjánál történt. A palesztin támadó autójával egy izraeli őrhely katonái közé hajtott, majd kiszállt, és késsel a katonákra támadt, s egyiküket megsebesítette.
    A katonák rálőttek a merénylőre, aki később belehalt sérüléseibe. A húsz év körüli sebesült katonát kórházba vitték, sebesülése közepesen súlyos. 
    Legutóbb három héttel ezelőtt történt merényletkísérlet Ciszjordániában, amikor Gus Ecionban egy palesztin támadó megpróbált megkéselni egy izraelit, aki könnyebben megsérült, amikor harcba szállt vele. A helyszínre siető katonák akkor lövés nélkül semlegesítették a merénylőt.     2015 ősze, a legújabb erőszakhullám kezdete óta számos késeléses, gázolásos és fegyveres merényletet próbáltak elkövetni palesztinok, s ezekben a támadásokban 43 izraelit, valamint két amerikai turistát, és egy brit állampolgárt öltek meg. Az izraeli biztonságiak 280  palesztint öltek meg, többségüket támadóként azonosították.     Izrael szerint a palesztin politika miatt robbant ki az újabb erőszakhullám. A palesztinok viszont úgy vélik, hogy a több évtizedes izraeli megszállás okozta frusztráltság vezet újabb és újabb merényletekhez.