Auguszta napja van. | 2024.03.29

Trump fia találkozott tavaly egy orosz ügyvéddel, aki terhelő dokumentumokat ígért Clintonról

2017-07-10 09:24:00

Donald Trump amerikai elnök nagyobbik fia találkozott tavaly egy orosz ügyvédnővel, aki terhelő dokumentumokat ígért neki Hillary Clintonról, a Demokrata Párt elnökjelöltjéről - jelentette helyi idő szerint vasárnap a The New York Times című amerikai napilap.

    A találkozó a New Yorkban lévő Trump-toronyban volt, ám az ígért dokumentumokat végül a magát a Kremllel kapcsolatban állónak mondó Natalija Veszelnyickaja nem adta át. 
    A lap három, névtelenséget kérő fehér házi tanácsadóra hivatkozva ír a találkozóról.     A lap szerint a találkozó tavaly júniusban, két nappal azt követően történt, hogy Donald Trump elnyerte a Republikánus Párt elnökjelöltségét, és részt vett rajta ifjabb Donald Trump mellett Paul Manafort, a Trump-kampány akkori menedzsere és Jared Kushner, Donald Trump veje is. A lap a cikkben idézett egy közleményből is, amelyben ifjabb Donald Trump elismerte, hogy találkozott Natalija Veszelnyickajával. "Némi tréfálkozás után a nő közölte, hogy információi vannak Oroszországgal kapcsolatban álló személyekről, akik finanszírozták a Demokrata Országos Bizottságot, és támogatták Hillary Clintont" - idézte a The New York Times ifjabb Donald Trumpot. A fiatalember közleményében azt is hangsúlyozta, hogy Veszelnyickaja "kijelentései homályosak és kétértelműek" voltak. "Hamar világossá vált, hogy nincsenek érdemi információi" - fogalmazott ifjabb Donald Trump. 
    Az elnök jogászai közleményben tudatták, hogy Donald Trump nem vett részt a találkozón, és nem is tudott róla.