Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bakondi: jelentősen megváltozott az európai álláspont 2015 óta

2017-07-08 11:51:36

Jelentősen megváltozott az európai államok álláspontja az illegális bevándorlásról 2015 óta - hangoztatta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

    Bakondi György azt mondta, míg korábban nagyon kedvezően fogadták a migrációs hullámot, és elítélték a magyarok határvédelmi tevékenységét, mára az összes nemzetállam védekezni kezdett.
    Amiben nincs igazán változás, az az Európai Unió álláspontja, amely egyre nagyobb ellentmondásba kerül a nemzetállami törekvésekkel - vélekedett.
    A belbiztonsági főtanácsadó szerint Olaszország és Görögország a kijelentéseivel ellentétben nem teljesítette a kötelességét, mert a schengeni határok védelme is a feladatuk lenne.
    Bakondi György szerint nagy kérdés, az állami szervek eljutnak-e odáig, hogy a tengeri csónakokból kimentett migránsokat ne Olaszországba, Spanyolországba vigyék, hanem vissza a líbiai, marokkói partokhoz.
    A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, az illegális bevándorlók egyre kisebb aránya esetében merül fel, hogy politikai menedékjogot kaphatnának.