Nóra, Lili napja van. | 2020.07.11 | MNB középárfolyam:

KSH: 6 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma májusban

2017-07-05 09:53:10

 

A kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,0 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 5,4 százalékkal nőtt májusban az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az első becslés alapján.

 

    Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,6 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 9,8 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,3 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene májusban az előző év azonos időszakához képest.
    Az idén január-májusban a kiskereskedelmi forgalom volumene naptárhatástól megtisztított adatok szerint 3,5 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.
    Január-májusban az élelmiszerüzletekben 2,0 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 5,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,0 százalékkal nőtt a forgalom.
    A májusi kiskereskedelmi forgalom részletes adatait július 24-én közli második becslése alapján a KSH.