Rudolf napja van. | 2024.04.17

A megyei önkormányzat díjazottai

2017-06-30 08:25:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szent Erzsébet díjait valamint a Kossuth Zsuzsanna emlékplaketteket ünnepélyes keretek közt csütörtökön adták át a megyei közgyűlésen, amelyet megtisztelt jelenlétével és aktív közreműködésével Schmittné Makray Katalin, a korábbi köztársasági elnök neje.

A megyénkből származó Kossuth Zsuzsanna születésének bicentenáriuma alkalmából a megyei közgyűlés emlékplakettet adományozott Árvay Hildának, Dulibán Lászlónénak, Frónáné Balla Évának, Horváth Emesének, Horváth  Ferencnének, Kissné Dojcsák Erikának, Laczkó Jánosnénak, Mulatóné Rigeti Ritának, Petőné Lázár Mariannának és Virágné Kaló Ágnesnek. Az elismeréseket Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és Schmittné Makray Katalin adta át. Közösen leleplezték a Megyeháza aulájában Kossuth Zsuzsanna domborművét.

A közgyűlés keretében Török Dezső és Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés alelnöke ünnepélyek keretek közt átadta a Szent Erzsébet díjakat, amelyet az idén dr. Sohajda Mária és Vida Éva Ildikónak adományozott a közgyűlés.

 

A példakép Kossuth Zsuzsanna domborműve előtt