Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hirado.hu: nyomoznak egy kollégáit mérgező pécsi ápolónő ellen - FRISSÍTETT (új: kórház)

2017-06-23 16:30:00

 Súlyos testi sértés gyanúja miatt eljárás indult egy pécsi kórház ápolónője ellen, aki a nyomozók szerint meg akarta mérgezni a kollégáit - számolt be az esetről péntekek a hirado.hu.

    A rendőrség szerint a 30 éves nő több esetben mérgező hatású anyagot tett az osztályán dolgozó munkatársai kávéjába, teájába. Többen rosszul lettek és orvosi kezelésre szorultak - olvasható a portálon.
    A hirado.hu információi szerint az ápolónőt őrizetbe vették, az ügyészség pedig kezdeményezte az előzetes letartóztatását.
    A bíróság megalapozottnak találta a gyanút, ugyanakkor elegendőnek ítélte a lakhelyelhagyási tilalmat - írták, hozzátéve, hogy az ügyészség fellebbezése miatt az indítványról másodfokon a Pécsi Törvényszék dönt majd.
    Az MTI kereste az ügyben a Pécsi Törvényszéket, ahonnan a Baranya Megyei Főügyészségre irányították; a vádhatóságot egyelőre nem sikerült elérni.
    A Pécsi Tudományegyetem (PTE) péntek délután az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta: a Klinikai Központ (KK) neurorehabilitációs osztályán az elmúlt időszakban több váratlan rosszullét történ a dolgozóknál.
    A klinika és az érintett egység vezetése vizsgálatot indított, amelynek eredményeképpen a KK elnöke feljelentést tett.
    "A hatóság gyors és hatékony nyomozómunkájának, valamint a klinikai vezetők és munkatársak segítőkész együttműködésének köszönhetően napokon belül elfogták a gyanúsítottat, aki feltételezhetően tudatmódosító szereket csempészett munkatársai italába, ezzel előidézve rosszullétüket" - áll a tájékoztatóban.