Gedeon napja van. | 2024.03.28

KKM: a magyar-horvát szakaszon újabb gyorsforgalmi útkapcsolatra van szükség 

2017-06-23 12:59:00

A magyar-horvát szakaszon újabb gyorsforgalmi útkapcsolatra van szükség - értett egyet pénteki találkozóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Miro Kovac, a horvát parlament külügyi bizottságának elnöke. Ezért Horvátország is arra törekszik, hogy 2020-ra lehetővé tegye az M6-os útkapcsolat létrejöttét - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

    A horvát parlament külügyi bizottságának elnökét, Miro Kovacot pénteken fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
    A KKM közleményében felidézte: a magyar kormány a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségével közösen elkészítette azt a gazdaságfejlesztési stratégiát, amelynek keretében az Eszék-Baranya - és a Vukovár-Szerém megyei vállalkozások támogatása valósulhat meg.
    Emellett a pénteki találkozón a magyar fél üdvözölte a magyar és a horvát kormány között létrejött megállapodást a magyar horvát gázinterkonnektor kétirányúsításáról. Továbbá egyetértettek abban, hogy a horvátországi LNG terminál mielőbbi megépítése egész Közép-Európa energiabiztonságát szolgálja - írta a KKM.