Auguszta napja van. | 2024.03.29

Lövöldözés volt a müncheni gyorsvasút egyik állomásán, többen megsebesültek - FRISSÍTETT

2017-06-13 13:01:00

Lövöldözés történt kedden egy müncheni vasútállomáson, több ember megsebesült, az elkövetőt elfogták.

    A rendőrség tájékoztatása szerint az eset a városi gyorsvasút (S-Bahn) Unterföhring nevű állomásán történt. Egy rendőrnő súlyosan megsebesült, sajtójelentések szerint a fején találta el az egyik lövés, őt életveszélyes állapotban szállították kórházba.
    Megsebesült két járókelő és az elkövető is, akit elfogása közben ért találat.
    A müncheni rendőrség szóvivője, Marcus da Gloria Martins újságíróknak elmondta, hogy egy veszekedés miatt kihívták a rendőrséget az állomásra. A konfliktus egyik résztvevője rárontott a járőr egyik tagjára, megpróbálta belökni a vágányok közé. A rendőrnek ezt sikerült megakadályoznia, de a dulakodás közben fegyvere a támadóhoz került, aki azonnal tüzet nyitott társára, egy 26 éves rendőrnőre. 
    A támadót még az állomáson ártalmatlanították és elfogták. 
    A nyomozás első megállapításai szerint az elkövető egy 37 éves német állampolgár, München térségéből származik. Indítéka, tettének háttere egyelőre ismeretlen. Terrorizmusra utaló jeleket nem tártak fel. 
    A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, egy terrorelhárító alakulatot is mozgósítottak. A környéket lezárták, az állomást kiürítették. Unterföhring a várost a müncheni nemzetközi repülőtérrel összekötő vasútvonal egyik állomása. A lövöldözés miatt leállították a közlekedést a vonalon.