Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: Gyurcsány és a szocialisták csak üzletelni akartak a betegeken

2017-06-12 14:02:02

A Fidesz véleménye szerint Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció jelenlegi elnökét és a szocialistákat soha nem érdekelte a magyarok egészségügyi állapota, csak üzletelni akartak a betegeken.

    A kormánypárt az MSZP valamint a DK szóvivőjének, Gréczy Zsoltnak hétfői szavaira reagálva azt írta, hogy azok beszélnek most az egészségügyről, akik kormányzásuk alatt tönkretették az ágazatot, amiből 600 milliárd forintot vontak ki, miközben hagyták leépülni a kórházakat és az alapellátást.
    A polgári kormány 2010. óta folyamatosan pótolja az egészségügytől elvett pénzeket - jelentik ki az MTI-hez eljuttatott közleményükben. A 2018-as költségvetésben pedig 542 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott büdzsében - teszik hozzá.
    A Fidesz hangsúlyozza, hogy országszerte fejlesztik a rendelőket, a kórházakat, béremelést biztosítanak az ápolóknak, az orvosoknak, az alapellátásban dolgozóknak, jelentősen csökkentik a kórházak adósságát és a várólistákat is. Végül céljuknak nevezik, hogy a magyarok egészségügyi állapota javuljon, ezért minden eddiginél szélesebb népegészségügyi programokat és ingyenes szűréseket biztosítanak.
    Az MSZP a nap folyamán azt írta, hogy a magyar egészségügy halott és a kialakult helyzetért Orbán Viktor miniszterelnököt valamint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a felelős. A  Demokratikus Koalíció szóvivője pedig arra szólított fel, hogy azonnal állítsák le a stadionépítéseket és ne irányítsanak közpénzeket a futballba, mert az ország legsürgetőbb feladata jelenleg az egészségügy rendbetétele.