Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megtaláltuk az edelényi polgármester feleségének szörpházát

2017-06-11 05:54:32

Nem került nagy erőfeszítésbe, és GPS sem kellett hozzá, hogy stábunk Edelény Császta szőlőhegyén rátaláljon Molnár Oszkár feleségének vállalkozására, a balliberális médiában gigantikus leleplezésként tálalt „szörpházra”.

A Darányi Ignác terv támogatásával megépült, kézműves termékeket előállító manufaktúra szépen beleillik a császtai borházak sorába. Pontosan úgy néz ki, ahogy egy gondosan megtervezett, tájba illő, minőségi szörpöket és lekvárokat előállító, XXI. században épült műintézetnek kell kinézni.

Az épület rendeltetésének meghatározásában nagy szerepet játszik, hogy ki, minek szeretné látni a lekvárüzemet. A balliberális sajtó lakóházat vizionál, melynek szenzációértékét tovább növeli, hogy a tulajdonosnő férje Molnár Oszkár, az edelényi polgármester. A Népszava tovább emeli a tétet, és gumikalapácsos jelzővel illeti a polgármestert, utalva egy korábbi nyilatkozatára. Az ügyben a kormányt hibáztatva, azonnali kivizsgálást követelt Gúr Nándor, az MSZP alelnöke.

Gúr Nándor évekkel ezelőtt angolosan távozott a lélegzetelálló szépségű, de koldusszegény Cserehátról, az ország egyik leggazdagab településére Törökbálintra, és onnan próbálja az általa és a kommunisták által tönkretett, nyomorba döntött cserehátiaknak az észt osztogatni. Kíváncsi lennék arra, hogy annak idején Gúr, az ominózus energiafű-, vagy a hárommilliárd forintból megépült, de egy percig nem üzemelő perkupai klímagyár ügyében is, ilyen hevesen követelte a kivizsgálást?

Edelényben és a Császta szőlőhegyen érdeklődtünk Molnárné vállalkozásáról. Többen megerősítették, hogy az épületben szörpöt és lekvárt készítenek. Arra a kérdésünkre, hogy mi állhat Molnárék kálváriájának hátterében, riportalanyaink politikai támadást, irigységet, rosszindulatot vizionálnak.

- Szemét dolog Oszit a családján keresztül támadni – mondta az egyik helyi forrásunk.

Oknyomozásunk kiderítette, hogy Molnár Oszkárék a Rakaca-tó partján élnek, és nem a szörpös üvegek, lekváros bödönök között a császtai pincesoron. Telefonon kerestük a kórházban ápolt tulajdonosnőt, aki ígéretet tett arra, hogy a napokban megtekinthetjük a manufaktúrát.

Molnár Oszkár polgármestert az edelényi kollégium alapkőletételi ünnepségen értünk el.

- Edelényben fél éve egymást érik a feljelentések. A sor az egyik önkormányzati képviselő feljelentésével kezdődött, majd egy másik önkormányzati képviselő boltjában meglepetésszerűen megjelent a NAV vizsgálatot tartani. Az önkormányzati tulajdonú nonprofit kft-nél Állami Számvevőszéki célvizsgálattal folytatódott a sor, szerdán pedig az országos lapokban megjelent a szörpházunk ügye. A híresztelésekre gyorsan reagált a Magyar Államkincstár, és a szörpüzemünkben másnap már helyszíni ellenőrzést tartottak – mondta el hírportálunknak Molnár Oszkár, aki megígérte, hogy a vizsgálatok lezárása után visszatérünk az ügyre.

Szerkesztőségünknek a szörpházlufi kapcsán a klasszikus jereváni rádiós vicc jut az eszébe:

– Igaz-e, hogy Moszkvában a Lenin téren Volvókat osztogatnak?– A hír igaz – közli a jereváni rádió –, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem a Lenin téren, hanem a Moszkva téren, nem Volvókat, hanem Volgákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

(di) (címlapfotó: borigo.hu)