Emma napja van. | 2024.04.19

Hat hónapja a leggyengébben teljesített májusban a lengyel feldolgozóipar

2017-06-01 10:05:00

Májusban hat hónapja a legkisebb mértékben növekedett a lengyel feldolgozóipar teljesítménye az IHS Markit gazdaságkutató intézet csütörtökön közzétett beszerzésimenedzser-indexének (BMI) a tanúsága szerint. 

    Májusban a lengyel feldolgozóipari BMI 52,7 pontra, hat hónapja a legalacsonyabb értékre csökkent az áprilisi 54,1 pontról. Elemzők az előző havihoz képest növekedést, 54,5 pontot vártak májusra. 
    A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke a zsugorodását jelzi.
    Májusban hat hónapja a legalacsonyabb értékre csökkent a BMI - mutatott ár Sam Teague, az IHS Markit közgazdásza, a jelentés szerzője, hozzátéve, hogy az így elért érték is a lengyel feldolgozóiparban rejlő erőt támasztja alá. Az üzleti hangulat mérséklődött ugyan, de összességében bizakodó maradt. A megkérdezetteknek mintegy fele számít a feldolgozóipari teljesítmény növekedésére az elkövetkező 12 hónap során, ami köszönhető a belföldi és a külföldi piacokon javuló gazdasági helyzetnek lehet köszönhető.